lunes, abril 27, 2009

Universitat Lliure


Benvinguts i benvingudes a la Universitat Lliure

La Universitat Lliure és una invitació. Nascuda a les facultats del Raval, ens convida a un pensament col·lectiu que trenqui amb la dicotomia entre vida i política,  entre el dins i el fora. Es tracta d’un espai obert, un espai de creació de coneixement i de formes d’aprenentatge, sense cap imposició, on conjuntament decidim què volem aprendre i com. Sense programa predeterminat, on la teoria i la pràctica s’uneixen, les disciplines esclaten mentre repensem críticament el present.

A la Universitat Lliure volem reapropiar-nos del pensament per desafiar la realitat que se’ns imposa com a òbvia: l’Espai Europeu d’Educació Superior és la culminació de l’assetjament que ha patit la Universitat per part d’interessos de mercat i la subordinació del coneixement a la lògica del capital, sense llei i sense nord. Una universitat esclava de la jerarquia, de la fragmentació del saber en disciplines, encotillades en un programa docent asimètric, clientelar, on el coneixement és un producte destinat a un mercat captiu. Aquesta no és la universitat que volem; la universitat no pot ser una empresa ni una fira d’ensenyaments. Per això neix, aquí i ara, la Universitat Lliure.

Portem el carrer a la universitat i la universitat al carrer en un espai de coneixement col·lectiu, sense mestres ni deixebles, que tan sols és possible si es fa des de l’horitzontalitat i la reinvenció constant.

Hi estem convidats. 

1 comentario:

Cocoona dijo...

Gràcies dinreogratis per presentar-nos el projecte de la Universitat Lliure, una pregunta, exactament quin és el motiu que tanqui el comentari una il·lustració eròtica d'una noia en boles? la universitat lliure està destinada a mascles sortits, i tots hi van amb la fantasia que quan participen en un curs amb èxit, totes les noies de la seva edat súbitament volen practicar sexe amb ells?